Taas tehokas työpäivä

Perjantai 16.6.2023 - Erja Reinikainen


Keskiviikkona 14.6. Turun lentoasemalla työskenneltiin kirjaimellisesti hiki hatussa. Lentonäytökseen on pari päivää ja Sinilintu yritetään saada mahdollisimman edustavaan kuntoon ennen sitä. Hellesäässä huhki kymmenkunta henkeä ja sai todella paljon aikaiseksi.

Cblogi_2023-58-0.jpg

Cblogi_2023-58-00.jpg

Pyrstön ympärillä olleet asennusvaiheen telineet purettiin alkuviikosta. Sen jälkeen asennettiin tilapäinen aita koneen ympärille. Varsinainen aita asennetaan elokuussa. Konetta tuki alkuviikosta vielä neljä tunkkia, kaksi rungon alla ja kaksi siipien alla. Siiven alla olleet tunkit poistettiin laskutelineiden pyörien asennuksen yhteydessä, mutta rungon alla olevat ovat vielä tarpeen. Niiden poistamiseen ryhdytään vasta kun nokkatelineen tuki ja koneen ankkuroinnit on saatu paikoilleen.

Cblogi_2023-58-1.jpg

Cblogi_2023-58-2.jpg

Molempien siipien tyvessä olevat laipat ovat olleet irti Arlandasta asti, tänään ne saatiin paikoilleen. Päälaskutelineiden pyörät ja telinekuilujen luukut asennettiin myös. Voikin sanoa, että koneen ulkoasu täydentyi tänään näillä toimenpiteillä merkittävästi.

Cblogi_2023-58-3.jpg

Cblogi_2023-58-3b.jpg

Maalaustöihin tuli uusi ongelma. Jos talvella oli liian kylmä maalaukseen niin nyt lähes 30°C päivä oli liian lämmin, joten logojen ja loppujen tekstien maalaaminen jäi tuonnemmaksi. Kiillotusta tehtiin alkuviikosta ja nokkaosa on jo hyvässä kunnossa.

Cblogi_2023-58-4.jpg

Lentonäytöstä varten koneen oikeanpuoleiselle ovelle saatiin Turun lentoaseman varastoalueelta leveät ja oikean korkuiset portaat. Hyvä juttu, sillä aiemmat portaat kuormalavavirityksineen eivät olisi olleet turvalliset yleisökäytössä. Koneen sisäänkäynnille kiinnitettiin Caravellesta, SE-DAFi Sven Vikingistä ja OH-LEA Sinilinnusta kertova infotaulu lentonäytösvieraita varten.

Cblogi_2023-58-5.jpg

Myös Ilmailumuseoyhdistyksen banderolli on taas esillä, tällä kertaa Caravelle-alueella olevan varastokontin kylkeen kiinnitettynä. Sinilinnun aluetta siistitiin muutenkin ja kaikki tarpeeton kerättiin pois. Kone ja alue alkavat olla valmiit vierailijoita varten.

Kuvat: Jouko Tarponen

Avainsanat: ilmailuhistoria, entisöinti, Caravelle, OH-LEA, Sinilintu


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini