Turku Airshow - Caravelle lennolla Las Palmasiin

Maanantai 19.6.2023 - Erja Reinikainen


17.-18.6. Turun lentokentällä oli vuoden 2023 pääilmailunäytös eli Turku Airshow 2023. Tämä päivämäärä oli Caravellen aikataulussa kirjoitettu isoilla numeroilla jo alkuvuodesta Pansiossa kahvihuoneen seinälle. Tavoitteena oli esitellä suurelle yleisölle Caravelle niin sisältä kuin ulkoa, ja kertoa koneen tarina tähän päivään asti.

Cblogi_2023-70-01_JT.jpg

Caravellemme oli varsinaisen näyttelyalueen ulkopuolella ja sijainnin puolesta käytännössä vain bussilla Turusta tulleet näyttelyvieraat voivat tutustua koneeseen. Sijaintimme kävelyreitin varrella mahdollisti toisaalta helpon ja nopean tutustumisen koneeseen.

Cblogi_2023-70-02_JT.jpg

Cblogi_2023-70-02a_JT.jpg

Cblogi_2023-70-02b_JT.jpg

Vierailijoita tuli yli odotusten. Ensimmäisenä päivänä 865 ja toisena päivänä 430 eli yhteensä 1 295 kävijää. Koneen portailla riitti välillä tungosta, mutta pieni jonotus ei tuntunut hyväntuulista yleisöä haittaavan. Vierailijat kertoivat koneen esittelijöille monta tarinaa Caravelleen liittyen. Välillä jopa tuntui, että osat olivat vaihtuneet. Tuhannes vierailija palkittiin Caravelle-avaimenperällä. Onnekas voittaja Danial sai Jari Myrskyltä onnittelut ja avaimenperän.

Cblogi_2023-70-03-04_IM.jpg

Kuvat: Ismo Matinlauri

Myös toinen vierailija on syytä mainita erikseen. Toisen maailmansodan hävittäjälentäjäveteraani ja Caravellen lentäjänä pitkään toiminut Mauri Maunula poikkesi katsomaan työuransa aikaisen työkalun replikaa. Lyhyessä rupattelutuokiossa IMY:n puheenjohtaja Janne Salosen kanssa tuli kerrattua useampi värikäs tapahtuma Caravelle-ajoilta.

Cblogi_2023-70-03-05_JT.jpg

Kauppa kävi hyvin IMY:n pienellä myyntipisteellä. Caravelle-lippikset, T-paidat ja mukit tekivät kauppansa. Sisääntulon yhteydessä jaettiin toisena päivänä ilmaiseksi vanhoja ilmailualan lehtiä, jotka tekivät kiitettävästi kauppansa varsinkin nuoremman väen parissa.

Kuvat: Jouko Tarponen, ellei toisin erikseen mainittu.

Avainsanat: ilmailuhistoria, entisöinti, Caravelle, OH-LEA, Sinilintu


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini