Missä Caravelle on nyt?

Lokakuussa 2021 lentokenttäyhtiö Finavia ja Ilmailumuseoyhdistys ry sopivat, että Ilmailumuseoyhdistys ry:n Sud Aviation SE 210 Caravelle III -kone asetetaan näytteille Turun lentoasemalle.

Lentoaseman muutostöiden yhteydessä kevättalvella 2023 konetta varten raivattiin koneelle huoltotien varteen ja metsäisen kallioalueen reunaan rajautuva 1 415 neliömetrin alue. Alueelle on hyvä näkyvyys matkustajaterminaalin pysäköintialueelta ja koneella vierailevat voivat luontevasti hyödyntää terminaalin paikoitusta.

Sijaintipaikka on rakennettu siten, että Caravelle sijaitsee nokka kohti terminaalia ja lentokenttäaluetta. Kone asennettiin laskutelineiden alle sijoitetuille betonianturoille ja ankkuroitiin maahan. Alue on aidattu ja koneeseen pääsee tutustumaan vain sen aukioloaikoina kesällä tai erikseen käynnistä sopimalla.

Kuva Caravellestä Turun lentoasemalla on otettu koneen asennusviikon lopulla 1.6.2023. Caravellen korkeusvakautin on asennettu, sivuvakain näkyy maassa koneen vieressä autonrenkaiden päällä. Se ja sivuperäsin nostettiin paikoilleen seuraavana päivänä. Kuva: Turun Vartiolentue.