Vapaaehtoistyönä toteutettu projekti


Caravelle-projekti on toteutettu Ilmailumuseoyhdistys ry:n vapaaehtoisten toimesta. Voidaan arvioida, että Caravellen töihin on syksyyn 2023 mennessä osallistunut tavalla tai toisella 50–60 henkilöä, osa kertaluonteisesti purku-, kiillotus- tms. talkoissa ja osa tekemällä projektiin liittyvää työtä lähes päivittäin parin vuoden ajan. Kiitos heille kaikille, sillä ilman vapaaehtoisia tämä projekti ei olisi toteutunut.

Projektin kuluessa keskeinen rooli on ollut Ilmailumuseoyhdistys ry:n puheenjohtajalla Janne Salosella sekä yhdistyksen hallituksella, joka on tukenut ja edistänyt Caravelle-projektia varauksetta koko ajan.

Tekniikan suunnittelutiimiä johtavat entiset finnairilaiset Markku Ahokoski, Martti Saarinen ja Kari Nyman. Ismo Matinlaurin tehtävänä on Turun vapaaehtoistiimin töiden koordinointi sekä moninaiset junailu- ja hankintatehtävät purku-, entisöinti- ja asennusvaiheissa. Projektin kuluessa tekniseen selvittelyyn ja toteutukseen on lisäksi osallistunut useampia henkilöitä, monet heistä entisiä finnairilaisia. Purkutöihin Arlandassa osallistui lisäksi joukko innokkaita vapaaehtoisia.

Turussa koneen entisöintitöissä on uurastanut viitisentoista Turun tiimin vapaaehtoista. Osa heistäkin on entisiä finnairilaisia, osa muunlaisella työtaustalla. Yhteishenki ja huumori sekä ainutlaatuisessa projektissa mukana olemisen ylpeys on leimannut vahvasti Turun tiimin tekemistä.

Kahdeksanhenkinen asennustiimi kokosi Caravellen Turun lentoasemalla touko-kesäkuun vaihteessa 2023 vajaassa viikossa. Turun ryhmän jäsenet viimeistelivät koneen esittelykuntoon ennen kesäkuun puolessa välissä ollutta Turku Airshowta ja jatkoivat kesätauon jälkeen sisätilojen kunnostusta.

Projektiin on teknisten töiden toteuttajien lisäksi osallistunut joukko tiedottajia, bloggareita, kääntäjiä ja valokuvaajia, jotka ovat jakaneet tietoa ja kuvia projektin etenemisestä lukuisille ilmailuhistorian harrastajille Suomessa ja ulkomailla.

Projektin hallinto

Projektipäällikkö Janne Salonen p. 050 529 1135, janne.salonen(at)imy.fi

Tekniset asiat Raimo Korpi p. 019 663 1932, raimo.korpi(at)cromax.fi

Tiedottaminen Reino Myllymäki p. 044 306 3954, reino.myllymaki(at)tuottavaksi.fi

Sponsorointi Marcus Borgström p. 0400 482 911, marcus.borgstrom(at)kolumbus.fi