Kiireinen päivä Turun lentoasemalla

Torstai 8.6.2023 - Erja Reinikainen


In English

Keskiviikkona 7.6. Turun lentoasemalla työskenteli lähemmäs 15 vapaaehtoista ”Sinilinnun” viimeistelemiseksi esittelykuntoon. Töitä tehtiin aamukymmenestä aina iltakuuteen vaihtelevin miesvahvuuksin. Nyt sää suosi tekijöitä, aurinko paistoi ja oli melkein kesäisen lämmintäkin.

Blogi_2023-65-01_IM.jpg

Kuva: Ismo Matinlauri

Blogi_2023-65-02_JT.jpg

Blogi_2023-65-03_JT.jpg

Kuvat: Jouko Tarponen

Tavoitteena on purkaa pyrstöä ympäröivät telineet lähipäivinä, joten pyrstön töitä on priorisoitu. AERO-tekstin sapluunat liimattiin runkoon korkeusvakaajan alle, jonka jälkeen ne maalattiin sinisellä. Vakaajien alueella luukkuja ja muotopeltejä on useita ja viimeisiä niistä kiinnitettiin paikoilleen. Muiden jo lähtiessä kotiin kaksi miestä oli vielä telineillä tiivistelemässä luukkuja.

Blogi_2023-65-04_JT.jpg

Blogi_2023-65-05_JT.jpg

Kuvat: Jouko Tarponen

Blogi_2023-65-06_ER.jpg

Kuva: Erja Reinikainen

Myös maan tasolla tapahtui. Oikean puolen laskutelineen puhdistus oli käynnissä. Hyvää jälkeä syntyi vaikka käytettävissä ei ollut vettä. Koneen alla siipiliitoksen alapuolisia luukkuja asennettiin paikoilleen. Kiillotustakin oli meneillään sekä siivissä että koneen nokassa. Nokkapuolella myös korjailtiin nostoliinojen ikkunalinjan siniseen raitaan jättämiä jälkiä: nostoissa hiertyneet kohdat hiottiin ja maalattiin uudelleen.

Blogi_2023-65-07_ER.jpg

Kuva: Erja Reinikainen

Blogi_2023-65-08_JT.jpg

Kuva: Jouko Tarponen

Blogi_2023-65-09_ER.jpg

Kuva: Erja Reinikainen

Koneen sisällä jatkui edellispäivänä aloitettu siivousoperaatio. Nyt matkustamo, ohjaamo, WC-tilat ja takimmainen ylärahtitila on imuroitu ja siistitty. Matkustamon jäljellä olevat paneelit ja hattuhylly pyyhittiin myös kostealla rätillä. Kyseessä oli pikainen tilojen ulkoasun parannus, jotta tiloja voidaan esitellä yleisölle lentonäytöspäivinä. Sisätilojen entisöinti on sitten tulevaisuuden projekti.

Blogi_2023-65-10_CO.jpg

Kuva: Curt Oksa.

Koneella poikkesi päivän mittaan useita vierailijoita, ehkä tämänpäiväinen Helsingin Sanomien verkkolehden Caravelle-artikkeli ja kaunis ilma olivat saaneet kiinnostuneet liikkeelle ”Sinilintua” katsomaan. Myös Turun tulli teki vierailun neljän tullivirkailijan ja koiran kanssa. Joukolla todettiin kone puhtaaksi mahdollisesta vanhasta salakuljetustavarasta.

Avainsanat: ilmailuhistoria, entisöinti, Caravelle, OH-LEA, Sinilintu


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini