Caravellen kesäloma

Lauantai 6.7.2024 - Ismo Matinlauri


In English

Caravellen kevään työrupeama Turun alueen vapaaehtoisilta tuli päätökseen kesäkuun lopulla. Porukka pääsi matkoille, kesämökeille ja muiden harrastusten pariin heinäkuun ajaksi. Kevään aikana vapaaehtoistunteja kertyi vajaat 850. Lisäksi tulee vielä joka toinen viikonloppu pidetyt yleisölle avoimet esittelytilaisuudet, jotka jatkuvat elokuun loppupuolelle asti.

Seuraavassa on muutama nosto kesäkuun viimeisimmistä töistä. Näiden lisäksi koneen kiillotus jatkui aina säiden salliessa.

Konttori

Caravellen viereen saatiin Ramirent Oy:ltä lahjoituksena kaksi työmaakoppielementtiä, joista yhdistämällä saatiin yhdistetty konttori- ja myyntitila. Sähköt saatiin kytkettyä ja muutoinkin kopin sisustus alkaa olla valmis. Tupaantuliaiset on tarkoitus pitää elokuussa sopivana ajankohtana.

Cblogi_2024-21-00.jpg

Cblogi_2024-21-01.jpg

Sisälle konttoriin muutti myös taukohetkien ”Cafe Caravelle”, jolloin koneen rungossa on helpompi työskennellä ja myös koneessa kulku on helpompaa tavaramäärän vähennyttyä sisällä.

Matkustamon ovi ja väliseinät

Matkustamon oven avaus- ja kevitysmekanismi saatiin korjattua kevään aikana. Se olikin melkoinen urakka, josta on kirjoitettu oma blogisarja jo aiemmin. Ovi toimii nyt hyvin ja on käytössä yleisötilaisuuksissa.

Cblogi_2024-21-02-03.jpg

Oheisessa kuvaparissa sovitetaan matkustamon etupään väliseiniä paikoilleen kun matkustamon ovi on auki. Tällä varmistettiin avausmekanismin toimivuus ja saatiin varmuus väliseinien paikoista oveen nähden. Seuraavaksi joskus elokuussa on tarkoitus pinnoittaa väliseinät alkuperäistä muistuttavalla materiaalilla ennen niiden lopullista kiinnitystä paikoilleen.

Sähkötyöt

Koneen sähkötyöt ovat loppusuoralla. Sähkörasiat ovat jo paikoillaan ja kytkettynä. Valaistuksen johdotus on myös jotakuinkin valmis ja elokuussa kun jatketaan niin ensin laitetaan LED-valot paikoilleen ohjaamossa ja koneen takaosan WC- ja keittiöalueilla.

Cblogi_2024-21-04.jpg

Matkustamon hattuhyllyn yläreunan linjaan on tarkoitus tulla LED-valonauha. Kuvassa sen johdotukset odottavat katon pinnoitteen sulkemista ennen kuin LED-asennuskisko voidaan asentaa paikoilleen.

Cblogi_2024-21-05.jpg

Kuvassa oleva valkoinen sähköpääkeskus asennetaan ohjaamon takana vasemmalla puolella olevaan laitekaappiin. Johdotus vedetään sinne lattian alla, kuvahetkellä kaapelointityö oli käynnissä.

Nyt kesäloman ajaksi paikat on siistitty, työkalut kerätty talteen ja laitettu kone esittelykuntoon yleisötilaisuuksiin, joita on varsinkin heinäkuussa luvassa enemmänkin.

Kuvat: Ismo Matinlauri.

Avainsanat: ilmailuhistoria, entisöinti, Caravelle, OH-LEA, Sinilintu


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini