Viime hetken kiireet Pansiossa

Maanantai 29.5.2023 klo 22.00 - Erja Reinikainen


In English

Caravellen rungon siirto lähestyy ja Pansion hallissa on kuluneen viikonlopun aikana urakoitu viimeisiä rungon töitä. Runko lastataan lavetille maanantai-iltana 29.5. ja kuljetetaan lentoasemalle yön aikana.

Cblogi_2023-41-03_ER.jpg

Kuva: Erja Reinikainen

Viimeisinä rungon töinä siihen teipattiin sapluunatarroja, joiden avulla saadaan maalattua Finnairin maalauskaavion mukaiset tekstit ja logot. Tarrat tulivat painosta tekstikohtaisiin arkkeihin leikattuina ja suurimmat Finnair-tekstit useampiin osiin jaettuina. Tarra-arkkeihin nypittiin tekstien ym. kohdalle aukot – eli maalattavat kohdat poistettiin. Tämän jälkeen tarra-arkkien päälle liimattiin siirtokalvot, jotka pitävät tekstikohdat muodossaan tarrojen kiinnittämisen aikana. Tarrat liimataan koneen runkoon tarkoin määritellyille paikoille ja tekstit, logot, rekisteritunnukset, jne. maalataan telalla sapluunatarrassa oleviin aukkoihin. Kun maali on kuivunut, tarra irrotetaan.

Cblogi_2023-54-02.jpg

Cblogi_2023-54-03.jpg

Cblogi_2023-54-04.jpg

Kuvat: Ismo Matinlauri

Perjantaina 26.5. liimattiin paikoilleen suurimmat ja hankalimmat tekstit eli rungon molemmille puolille Finnair ja OH-LEA. Sapluunat pysyivät hyvin koossa siirtotarrojen poistossa ja tekstit on maalattu. Osa tarroista on jo poistettu, osa teksteistä on vielä kuivumassa.

Cblogi_2023-54-05_JT.jpg

Kuva: Jouko Tarponen

Viikonloppuna maalattiin ikkunalinjan sininen raita vielä kertaalleen. Maali on kuivumassa ja hallissa valmistaudutaan rungon siirtoon.

Avainsanat: ilmailuhistoria, entisöinti, Caravelle, SE-DAF, Sven Viking, OH-LEA, Sinilintu


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini