Vierailut Caravellellä tervetulleita

Tiistai 4.7.2023 - Ismo Matinlauri


In English

Turun ilmailunäytöksen jälkeen Caravellen kunnostamisessa otti ansaituin kesäloman. Kone on vielä keskeneräinen niin ulkoasultaan kuin sisältä. Työt koneella jatkuvat elokuussa.Tämä ei kuitenkaan haittaa koneen esittelyä kiinnostuneille jo tässä kohdin. Ilmailunäytöksessä pitkälti toista tuhatta kävijää todisti sen.

Blogi_2023-72-01.jpg

Viime viikolla minulla oli ilo esitellä konetta moottoripyöräporukalle MC Kaikenkiertäjät, joka koostuu pääasiassa Puolustusvoimien, Instan, Finnairin sekä Patrian Hornet-miehistä. Porukka oli asiantuntevaa ja ensimmäinen tunti vierähtikin koneen ulkopuolella lähinnä siiven rakennetta ja moottoreita pohdittaessa. Caravellen historiaa ja yhteyksiä Comet-lentokoneen rakenteeseen ohjaamon osalta tuumailtiin myös.

Blogi_2023-72-02.jpg

Sisäosiin tutustuminen oli hieman lyhyempi lähinnä johtuen lievästi sanottuna saunamaisesta lämpötilasta. Siellä keskustelu keskittyi matkustamon eroihin verrattuna nykykoneisiin. Myös takaosassa olevat penkkien rungot herättivät pohdiskelua, ne kun eivät olleet Caravellen omia penkkejä.

Blogi_2023-72-03-04.jpg

Kiitän vierailijoita kiinnostuksesta ja toivotan lisää vierailijoita tervetulleeksi. Koska kiinteitä esittely-aikoja ei ole, pyrimme joustavasti järjestämään paikalle esittelijän. Allekirjoittaneeseen voi ottaa yhteyttä, mielellään hyvissä ajoin, jotta sopiva ajankohta voidaan löytää.

Yhteydenotot vierailuasioissa: Ismo Matinlauri, p. 0405013495, matinlaurii(at)gmail.com

Kuvat: Ismo Matinlauri

Avainsanat: ilmailuhistoria, entisöinti, Caravelle, OH-LEA, Sinilintu


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini